Spar op til ferien ved at skrue ned for gasregningen

Dette indhold er sponsoreret.

Hele familien er sikkert spændte på at skulle på ferie, men desværre må mange familier se sig nødsaget til at holde ferie i haven. Det kan også være ganske hyggeligt, men ikke nær så sjovt som en ferie sydpå. Men for at kunne komme på en god familieferie, kræver det en stabil og sikker økonomi i hjemmet. Det kan være svært at garantere, især hvis husstanden er afhængig af at bruge naturgas i deres forbrug. For ikke alene er det et spørgsmål om at finde den billigste gas, det er også et spørgsmål om, at den bliver ved med at være billig.

Hold øje med prisen på naturgas til dit forbrug

Som meget andet økonomi svinger prisen på naturgas også op og ned. Det afhænger selvfølgelig af udbud og efterspørgsel på enhver vare, hvilket også gælder naturgas. Når der ikke er synderlig stor efterspørgsel på naturgas, vil priserne tage et pænt dyk, og du kan få billig naturgas ganske nemt. Men når efterspørgslen stiger igen, vil priserne også følge med. Dette var tydeligt at se i løbet af nedlukningerne i forbindelse med COVID-19, hvor Danmark lukkede ned i flere perioder, hvilket påvirkede priserne på naturgas.

Hos de enkelte leverandører af naturgas, kan du altid følge med i prisudviklingen og se, hvordan markedet ændrer sig fra kvartal til kvartal. Det kan gøre det svært at sætte et fast budget for dit årlige forbrug af naturgas, men enkelte udbydere vil alligevel have bedre tilbud end andre. Det afhænger helt af, hvor stor abonnementspris og momspriser der bliver tillagt de enkelte gaspriser. Sørg altid for at læse det med småt, inden du slår til med det første og billigste tilbud på gas – det kan meget vel ende med at blive det dyreste i sidste ende på grund af tillæg.

Hvordan kan du skrue ned for din gasregning?

Hvis du vil skære betydeligt ned for din gasregning, skal du være forberedt på både store og små ændringer i dit hjem. Det kan lyde uoverskueligt, men resultatet i sidste ende vil være det hele værd, når I kan booke den ferie, I længe har drømt om.

En af de største ændringer vil være at udskifte jeres gamle gasfyr til en langt mere energivenlig varmepumpe. En sådan udskiftning kan påvirke helt op til 50 % af jeres gasforbrug. Hvis I allerede har en energivenlig varmepumpe og stadig synes, at gasregningen er for stor, kan det være, fordi jeres hus trænger til et hurtigt eftersyn.

Hvis I har døre eller vinduer, der ikke holder tæt, vil jeres varme naturligt sive ud og ikke være til nogen nytte for jer. En potentiel udskiftning af vinduer og/eller døre er også en stor udgift, som ingen har lyst til at stå med. Men i sammenligning med en gasregning, der bare stiger og stiger, fordi I bliver ved med at skrue op for varmen, er udgiften i sidste ende at foretrække.

Når det gælder vedligeholdelse og udskiftning af inventar på denne måde, handler det ikke om udgifterne her og nu. Det handler om at stabilisere fremad, så jeres regninger i fremtiden minimeres, og I kan spare op til jeres drømmeferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *