Nyd sommeren med familien

Dette indhold er sponsoreret

Det lune forårsvejr er over os, og sommeren venter lige om hjørnet. Efter to år med pandemi og nedlukning har de fleste en sult efter at komme ud og opleve verden, men det er ikke sikkert at hverken pengepung eller arbejdsgivere tillader, at man tager på en for lang rejse. Heldigvis har Danmark selv en masse at byde på, og hvis bare du tænker dig om, kan du sagtens nyde en god ferie eller forlænget weekend i landet med din familie. Ofte får København en stor mængde opmærksomhed, men Århus, smilets by, har ligeledes en masse at byde på.

Oplev verden gennem mad

En stor del af oplevelsen ved at rejse er at prøve kræfter med nye typer mad. Spansk tapas, italiensk pasta og japansk sushi behøver du dog ikke rejse langt efter. Århus har et væld af restauranter og caféer der tilbyder alverdens forskellige typer mad, hvis bare du ved hvor du skal kigge hen. Hvis du har lyst til at forberede dig hjemmefra, kan du kigge på https://spiseguidenaarhus.dk/ for at få nogle gode idéer eller guides til, hvor du skal gå hen.

Se naturen rundt om byen

Århus er kendt for sin beliggenhed, og med god grund. Ganske få kilometer fra gågaden og centrum af byen er der både skov og strand, og det gælder både nord og syd for midtbyen. På disse strande kan du ofte finde både isboder og toiletter, men tjek åbningstiderne hjemmefra. Husk parasol, solcreme og eventuelt legesager, hvis du ønsker at bruge en eftermiddag i den friske brise. Hvis du foretrækker reelle vandreture i stedet for gåture, kan du tage enten bus eller tog fra Århus til Silkeborg, og prøve kræfter med nogle af de forskellige vandreruter de tilbyder.

Kom væk fra den brændende sol

Selvom man skal nyde den danske sommersol når den er der, skal man også huske at det er vigtigt at komme i skygge fra den ind i mellem. Hvis du er afsted med venner eller veninder kan I overveje at sætte timerne midt på dagen af til shopping i Århus’ gader, og hvis du er afsted med børn, kan du overveje at have forberedt nogle hjemmeaktiviteter til de varmeste timer midt på dagen. Et puslespil eller en film kan aflede opmærksomheden, og er hyggeligt for både dig og barnet. Hvis du har mulighed for det, kan du også tage barnet med i køkkenet, og have nogle hyggelige timer mens I bager boller eller laver mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *