Sådan indretter du dit børneværelse

Er du lige flyttet i hus eller lejlighed og skal have indrette alle rummene i boligen – og er du kommet til børneværelset? Et børneværelse kan være svært at indrette, særligt fordi man som forældre tager beslutningerne om hvad rummet skal indeholde, på vegne af sine børn.

Det kan derfor være rart med lidt inspiration til børneværelse omkring møbler til børneværelse. Indretningen skal også besluttes og tages i betragtning med rummets fulde størrelse,for hvis nu det er indretning lille børneværelse, kan pladsen have meget at sige i forhold til at prioritere nogle møbler frem for andre elementer til værelset.

Du finder derfor idéer til at indrette et børneværelse på denne side, som forhåbentlig kan være behjælpelige og lette sværheden i at indrette et børneværelse.

Fantasi i kombination med leg

Når det kommer til indretning børneværelse, findes der et væld af børneværelse inspiration på nettet. Det vrimler blandt andet med indretningsblogs (med dertilhørende Instagramprofiler) der alle har fokus på det hyggelige børneværelse, hvor der er plads til at udfolde og fordybe sig som barn.

Når du indretter et børneværelse, er der fem faktorer der er særligt vigtige – dette er blandt andet at værelset skaber god trivsel for dit barn, samt giver mulighed for kreativ leg. Der skal ligeledes være plads til afslapning og ro, selv efter en hel dag i børnehaven med leg og spas, kan et barn have brug for at finde ro i sit værelse.

Dét i kombination med hygge skaber en god atmosfære. Dertil er det vigtigt at møbler til børneværelse er fastgjort til væggen, så de ikke vælter, hvis legen løber løbsk. Det er en god idé at se om man kan kombinere det fantasifulde og fordybende univers med leg og sjov, så barnet både kan finde ro og tiden til at fordybe sig på sit værelse, men samtidig også kan lege og bare være barn engang imellem.

Børneværelser med farver

Der findes nogle forældrepar der er mere farveforskrækkede end andre – dermed ikke sagt at et børneværelse skal være spækket med farver, men i de fleste danske hjem er det de mørke, grålige nuancer der ofte præger indretningen.

Mørke, grålige nuancer i kombination med træprodukter og legetøj, der gemmes væk i de rigtige kasser og æsker, der også er farveløse, er den klassiske indretning af et børneværelse – og hvilken skam. Børn elsker farver, fordi farver er fascinerende for de små væsener. Et børneværelse behøver ikke ligne et cirkustelt, men det vil der heller ikke være nogen skam i, hvis det gjorde.

Farver skaber ofte stemning, humør og hygge, som alle er elementer man gerne vil implementere i et børneværelse. Det lærer måske også dit barn ikke at blive farveforskrækket som voksen, men at se en ro og symbolik i farver – måske endda give børnene et farverigt sind.

Intet er understreget som værende det rigtige at gøre, men et stort råd fra de fleste bloggere, er at lade farverne vinde fra tid til anden. Børnene elsker det, og det er god inspiration til børneværelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *