Sådan hjælper du dit barn til at trives i skolen

Dette indhold er sponsoreret.
Hvis vi gerne vil hjælpe vores børn med at få en god, lærerig og givende skolegang, så skal vi som forældre begynde tidligt. Det kan hurtigt eskalere, hvis et barn mistrives i skolen, hvad enten det er socialt eller fagligt. Vi lever lige nu i en tid, hvor der er stort pres på især børn og unge, så vi skal sørge for at vise dem, at livet ikke handler om at være perfekt og at få topkarakterer i alt. Skoletiden handler også om at have det sjovt, få venner og lære sociale kompetencer såsom at være hjælpsom, venlig og at være en god ven. Læs med i denne miniguide, hvis du gerne vil have et par gode råd til, hvordan du kan hjælpe dit barn til en bedre trivsel i skolen.

Lav lektier med dem

Hvis dit barn har svært ved et fag i skolen, som de fleste børn nok har i løbet af skoletiden, så kan det nemt påvirke resten af deres trivsel. Hvis de føler sig sat bagud i eksempelvis matematik, og de føler, at alle de andre elever er klogere end dem, så kan det påvirke deres selvværd og motivation til at lære i andre fag også. Her skal du som forælder vise, at det er sjovt at tage en udfordring op og sjovt at prøve at blive klogere i et fag, som man ellers føler sig fortabt i. En god idé er at anskaffe undervisningsmateriale eller lærebøger, som de også bruger på dit barns skole og i undervisningen. På den måde får du afmystificeret de mærkelige skolebøger, som måske skræmmer dit barn væk og afholder ham eller hende fra at prøve at blive klogere i det svære fag. Du kan eksempelvis tjekke et forlag som Alinea ud, hvor der findes masser af gode lærebøger i fag lige fra matematik og fysik/kemi til dansk og kristendomskundskab. 

Tag dit barn alvorligt

Det er utrolig vigtigt, at du som forælder ikke bare stiller dig tilfreds med, at dit barn ikke svarer på, om han eller hun ikke har det godt henne i skolen. Det er ikke nok, at dit barn svarer med sætninger som: “Der er ikke noget” eller “det er lige meget”. Hvis du kan mærke, at dit barn udsender signaler om, at der er noget galt, så er det okay at presse på. Nogle af de typiske tegn på mistrivsel er ting som, at barnet er nedtrykt, har ondt i maven, har vanskeligt ved at sove, trækker sig fra familien og bliver generelt mere besværlig i hverdagen. Det er altså tegn som disse, du skal være særligt opmærksom på og tage alvorligt, hvis du opdager dem. Du skal selvfølgelig ikke presse på på en ubehagelig måde, der får dit barn til at lukke sig endnu mere ind i sig selv. En god metode kan være at starte samtalen ud med at fortælle dine børn, at du elsker dem, og at du er der for dem lige gyldig hvad. At de kan fortælle dig alt, og at du lover ikke at blive vred. Så vil du have skabt en tryg base fra start, der giver dem lyst til at åbne op uden at være flov. Skab tillid, snak sammen og deltag aktivt, så hjælper du dit barn godt på vej mod en bedre trivsel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *